Passa al contingut principal

EL VAIXELL AMB LLAUNES. COM HO HEM FET


EL VAIXELL AMB LLAUNES.











































GUIÓ PRESENTACIÓ
EL VAIXELL AMB LLAUNES.

SARA G: Hola molt bon dia a tots.
ANAS: Benvinguts a la presentació oficial del nostre projecte.
                            “El vaixell amb llaunes”
SARA: Em dic Sara, i És per a nosaltres, els alumnes de 4t del Col·legi Jaume I de Vinaròs una gran satisfacció que vosaltres estigueu aquí.  Això és perquè valoreu el nostre treball i el nostre esforç,  per això us donem les gràcies.
ANAS: El meu nom és Anas, i En primer lloc ens agradaria agrair la col·laboració desinteressada de totes les persones que ens han ajudat a portar a terme el nostre projecte. Seguidament, i abans que pugueu gaudir tant de les fotografies com del vaixell, els meus companys us van a explicar diferents coses.
 NOHAILA: EL meu nom és Nohaila i jo us parlaré de:  LA IDEA
         Tot va començar quan el nostre mestre Camilo, aquest estiu passat va anar a Australia, i quan ens va contar que al Museu Marítim d’Austràlia hi va vore un vaixell tot fet amb llaunes de refresc, ens va encantar la idea. Així que... vam decidir d’engegar el projecte.
BRYAN: El meu nom es Bryan i jo us explicaré que a més, enguany, el fil conductor del curs son els vaixells i tot el que està relacionat amb ells. Per això a principi de curs ja vam començar amb una ginkama de Pirates, els llibres de lectura del Pla lector també son de Pirates...i moltes coses més.
SARAY: El meu nom és Saray i jo us parlaré dels MATERIALS i PREPARACIÓ.
Com tots podeu vore, els materials principals son llaunes buides, mooooltes llaunes buides.
         Dençà que vam decidir d’engegar el projecte del vaixell, ens vam posar a replegar llaunes, sense parar.  Sort, que tant els nostres companys de l’altra classe de 4t com els mestres i finalment tots els alumnes de l’escola ens van ajudar a replegar-les.
JOSE: El meu nom és Jose i jo us diré que, a mesura que anavem portant llaunes les guardavem en caixes grans de cartró. Vam aconseguir tindre 14 caixes plenes.

ADA: El meu nom és Ada i jo us parlaré del DISSENY
         Quan ja vam tindre totes les llaunes necessàries, vam passar a la següent fase.
Calia en primer lloc llevar les anelles de les llaunes, per tal que es pugueren acoblar millor les unes a les altres. Seguidament classificar-les per colors i tamanys, deixant de banda les llaunes de mida especial.
OSCAR: El meu nom és Óscar i jo us parlaré de L’ ELABORACIÓ
         Per tal de poder començar, calia fer l’armaçó del vaixell. Per això fa tan sols unes setmanes, el mestre Camilo, el mestre Hugo i el mestre Julián, van construir  l’armaçó del vaixell amb fustes. Finalment té una longitud de 460 cm.
ANABEL: Jo sóc Anabel i continuaré dient-vos que, Una vegada l’estructura estava feta, va començar el treball de camp.
A la classe vam formar equips de treball de tres persones, ja que ens vam adonar que d’aquesta manera erem més eficients i treballavem molt millor que si erem més xiquets als grups.
EDU: Jo sóc Edu, i continuaré explicant-vos que Cadascú de nosaltres teníem un paper importatíssim a l’equip, bé posant les llaunes, posant la cinta adhesiva o bé tallant la cinta amb les tisores. Ens en vam adonar que amb l’ajuda dels companys és més fàcil fer grans coses.
MARTIN: Jo sóc Martin i continuaré parlant-vos de l’elaboració. El mestre ens va encomanar que férem mòduls de 22 llaunes acoblades una al costat de l’altra formant una línia recta. Aquests mòduls servirien per a forrar la “panxeta” del vaixell.
CASI:  Em diuen Cassandra, i Quan ja teníem molts mòduls fets, va ser l’hora de començar a col·locar-les al vaixell.
SARA CALZADO: El meu nom és Sara, i novament vam fer equips de treball, per tal de sortir al vaixell i ajudar-li al mestre a posar les tires de llaunes. Uns donant brides, altres aguantant l’escala, altres amb les tisores tallant el que sobrava de brida, altres amb la cinta adhesiva, i altres a l’equip de reparació per tal de poder ajustar el treball fet al vaixell.
HAORAN: El meu nom és Haoran i la meua companya és
REBECA: Rebeca.
HAORAN:          El director
REBECA:  Enric
HAORAN: sempre ha supervisat tots els passos de la nostra embarcació, ens va donar un llençol i els ferros necessaris per a poder fer la vela i la bandera, que s’havia de col·locar  abans que estiguera acabat del tot.
La nova conserge
REBECA: Eli, i el mestre camilo.
HAORAN: van dissenyar i montar la primera vela, que per cert, les ràfagues del vent  del passat cap de setmana ens la va trencar i l’hem tingut que arreglar.
HANAE:  A la bandera, la mestra Bea, ens va confeccionar el logotip del cole, i la mare de la nostra companya Bea ens va ajudar a cosir-la després que el vent ens la trencara la primera vegada.
UNAI: El meu nom és Unai i jo us parlaré de la segona fase de construcció del vaixell. Aquesta fase va consistir en fer mòduls de llaunes però en línia corba. Aquesta part va ser una mica més difícil, però com tot, quan vam començar a agafar pràctica, ja va resultar molt fàcil.
         Finalment vam invertir vora 1300 llaunes per fer un vaixell que de popa a proa te una mesura de 460cm de longitud, 100 cm de babor a estrivord i un 100 cm d’alçada.
         Hem invertit quasi 5 rolls de cinta adhesiva, i 2 paquets de brides... molt d’esforç i molta il·lusió, a que ens ha quedat bonic??
         Com que ens ha quedat tant bonic, al cole ho hem aprofitat per a la temàtica del carnaval i enguany anirem, com podeu vore...de pirates.
BEA: Jo sóc Bea i jo us parlaré del QUÈ HEM APRÉS
Hem aprés a treballar en equip, a respectar-nos i valorar el treball de tothom.
Hem aprés que amb material reciclat podem fer coses tan boniques com aquestes.
JONATHAN: Jo sóc Jonathan i també Hem aprés a millorar el medi ambient, a no contaminar, a ser mes respectuosos amb les deixalles que llancem, i a concienciar-nos més de la quantitat de residus que generem,  i que moltes vegades no reciclem.
BEA: Hem aprés que per poder estar tan orgullosos del nostre treball i del resultat, abans ens hem tingut que esforçar molt. ...però sobre tot hem aprés que xiquetes i xiquets menuts, en llocs menuts podem fer grans coses si ens ho proposem. MOLTES GRACIES.




POEMA
CANCIÓN DEL PIRATA de José Espronceda.
Con diez cañones por banda
viento en popa a toda vela
no corta el mar sino vuela
un velero bergantín.

Bajel pirata que llaman
por su bravura el temido
en todo mar conocido
de uno a otro confín.

Qué es mi barco mi tesoro
Qué es mi Dios la libertad
Mi ley la fuerza y el viento
Mi única patria la mar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS NOSTRES PROJECTES DE TREBALL

  ENS ENCISSEN ELS UNICORNS! Els xiquets i les xiquetes de la classe de les girafes hem estudiat, durant aquest primer trimestre del curs, els unicorns, és un tema que ens agrada molt i del qual ens interessava saber algunes coses, ens hem divertit molt estudiant els unicorns!!! Classe Infantil 5 anys A TREBALLEM ELS ANIMALS A l'altra classe de les girafes estan portant a terme un projecte molt interessant en el qual  estan estudiant molts animalets. I, a més a més, fan activitats molt divertides com pintar els seus animals preferits i, després, que la resta haja d'endevinar quin animal han pintat.  Així de bé s'ho van passar!!! Classe Infantil 5 anys B

Projecte: Els esports

A segon de primària estem estudiant els esports. Ja hem vist els esports atlètics i els esports amb pilota. La setmana passada el nostre company Jose ens va explicar quines són les normes bàsiques del futbol i vam jugar una estona al pati amb les nostres camisetes personalitzades.  Què divertit!

Guanyadora del concurs de Santa Caterina

El passat 6 de desembre, la nostra alumna Ghofran Benhalima va anar a recollir el premi per haver guanyat la lloa de Santa Caterina de la seva categoria a nivell de poble. Estem orgullosos de tu Ghofran! Enhorabona!